Още по-бързи сайтове с HTTP/2 и LiteSpeed!

Ние постоянно мислим върху възможности за подобряване на скоростта на зареждане на Вашия сайт. И този път имаме страхотни новини за Вас – ултра бърз хостинг с LiteSpeed уебсървър и HTTP/2 поддръжка за Вашия сайт!

Какво е HTTP/2 и как влияе на скоростта?

Най-просто казано – това е новата версия на The Hyper Text Transfer Protocol(HTTP) протокола. Новата версия(2.0) е базирана на протокола SPDY, който е разработка на Google. HTTP/2 представлява нов начин за пренос на данните между браузъра и сървъра – вместо браузъра да изпраща заявка до сървъра за всеки един външен ресурс(картинки/снимки, външни скриптове, стилове), то с новия протокол HTTP/2 сървъра вече самоинициативно може да изпраща тези ресурси на клиента, още преди да му бъдат поискани. Това ускорява много скоростта на зареждане на Вашия уебсайт, тъй като спестява броя заявки от/към сървъра. Друг плюс на новата версия е че той е бинарен протокол. Илюстрацията по-долу онагледява процеса на работа на HTTP/2. 🙂

HTTP2 vs HTTP1

 

Как да активирам HTTP/2 за моя сайт?

От днес(12.02.2017г.) всички наши сървъри поддържат HTTP/2 протокола. За момента, поддръжката на HTTP/2 ще бъде само при ползване на сигурна връзка към Вашия сайт(HTTPS). Което означава, че веднага щом започнете да използвате подсигурена връзка за сайта си, Вие използвате HTTP 2.0, разбира се, ако браузърът Ви го поддръжа. Последните версии на браузърите Google Chrome и Firefox поддържат HTTP/2 протокола.

За да активирате поддръжката на новия протокол в Firefox, то в страницата с настройки на Firefox(about:config) потърсете за опцията network.http.spdy.enabled.http2draft и сменете стойността й на true.

Ако имате някакви проблеми с активирането на HTTP 2.0, нашият екип е на Ваше разположение!

 

Какво е LiteSpeed и с какво помага?

LiteSpeed WebServer е алтернатива на по-нископроизводителния Apache. LiteSpeed се нарежда на 4-то място в Интернет. Той се отличава от останалите уебсървър с изключителна високопроизводителност, надеждност и сигурност. Нека видим какво показват направените тестове.

(колкото повече заявки, толкова по-добре)

Тези резултати от тестове са предоставени от производителя. Според тях, LiteSpeed e:

  • 3885% по-бърз от Apache 2.2 с suPHP.
  • 4506% по-бърз от Apache 2.4 с suPHP.
  • 50% по-бърз от Apache 2.2 с mod_PHP.
  • 273% по-бърз от Apache 2.2 с PHP-FPM.
  • 203% по-бърз от Apache 2.4 с PHP-FPM.
  • 86% по-бърз от Nginx с PHP-FPM.
  • 16% по-бърз от LiteSpeed Enterprise с PHP-FPM.

Тествайте скоростта на Вашия сайт и се убедете сами! 😉

LiteSpeed уебсървър и HTTP 2.0 са активни за всички наши клиенти на SSD споделен хостинг.

2 харесват тази статия