PHP 7 – Бърз, производителен и икономичен

От 2013 година насам разработчиците на програмния език PHP работиха по нов проект, който беше официално стартиран през декември 2015 година, а именно – PHP 7.

Според разработчиците, PHP 7 се очаква да бъде до два пъти по-бърз от своите предшественик PHP 5, да бъде по-производителен и да консумира по-малко памет. Това ще повлияе много добре на скоростта на всички уебсайтове, които са базирани на PHP и използват последната версия на PHP.

PHP 7.0 е инсталиран на всички споделен хостинг сървъри на HOSTTOX.

 

Обновления в PHP 7.0

Част от новостите в новия рилийз са: подменен компилатор; 64 битова поддръжка; премахнати deprecated функции; нови функции; намалена консумация на ресурси; Scalar Type Declarations; Return Type Declarations; премахнати са стари SAPI интерфейси и са добавени нови и други новости.

Повече за промените в езика можете да видите на официалната страница на разработчика.

Ако мигрирате от  PHP 5.6.х  към PHP 7.0 е задължително да погледнете какви са несъвместимостите с предишните версии на този програмен език.

 

Как да активирате PHP 7.0?

Всички наши споделен хостинг сървъри поддържат PHP 7.0 и той може да бъде активиран от контролния панел cPanel(Select PHP Version). Клиентите, които използват VPS/Нает сървър ще трябва сами да инсталират и конфигурират новата версия на програмния език.

Не всички PHP модули са съвместими с версия 7.

Повечето готови софтуерни решения, като WordPress, Drupal и други, се поддържат от версия 7.0 без проблеми.

Ние препоръчваме да обновите версията на сайта си още сега, за да се възползвате от всички предимства на PHP 7. Освен това, за да постигнете максимално висока производителност е необходимо да спазвате особеностите на новата версия.

1 харесва тази статия