WordPress 4.6 – новият шедьовър на WordPress

На 16 август 2016 от WordPress анонсираха новата си версия – WordPress 4.6 Pepper, кръстена на джаз легендата Pepper Adams.

Какво е новото в WordPress 4.6 Pepper?

Основните промени, които WordPress са направили в новата си версия, са насочени основно към подобряване на потребителското Ви преживяване в администраторската част на сайта Ви. Какви са те?

Подобрения в редактора

Подобренията извършени на редактора са основно две – Възстановяване на съдържание и проверяване на връзки в текста. Случвало ли Ви се е да въведете погрешна връзка във Вашия текст? В новата версия на софтуера автоматично ще проверява връзката, която въвеждате и ще Ви алармира, ако връзката е невалидна.
А ако Вашата Интернет връзка прекъсне в момента на качване на статията, то вече само с един клик можете да възстановите написаното. Много удобно, нали? 🙂

Използване на системни шрифтове

Администраторската част на WordPress 4.6 вече използва системните Ви шрифтове, защото Вие вече разполагате с тях и благодарение на това, Таблото за администрация ще зарежда по-бързо и ще бъде в по-естествен вид за Вас, тъй като Вие сте свикнали да виждате тези шрифтове. 😉

Улеснен процес на обновяване, инсталиране на теми и разширения

От производителя са се погрижили много добре за Вашето потребителско изживяване в администраторската част на сайта Ви. Вече можете да инсталирате/активирате/обновявате теми и разширения, както и да обновявате системата само с един клик на мишката, при това без да напускате текущата страница. Това ще предотврати Вашето „изгубване“ в портала за администрация на сайта Ви.

Подобрения в програмния код

Разбира се, и този път от WordPress са помислили как да оптимизират работата на сайта Ви. Едно от подобренията в новата система на WordPress е Resource Hints, които помагат на браузъра Ви да реши кои ресурси да се изтеглят и да използват, което прави сайта Ви да зарежда още по-бързо. Други новости са подобрената поддръжка на HTTP, актуализацията на JavaScript библиотеките и мигновената актуализация на преводите, ако бъде анонсиран ъпдейт за Вашите преводи.


 

WordPress 4.6 вече може да бъде инсталирана и от инсталатора на приложения в cPanel.

 

Прочетете повече информация за новата версия

2 харесват тази статия